1-700-700-655 חודש מתנה

מסחר במט"ח

מאת: יורם שיפר

לשוק המט”ח (מטבע חוץ) קיימים שחקנים רבים, יש לו השפעה מהותית על הכלכלה המקומית ועל שוק ההון. סוחרי המט”ח יכולים לבצע עסקאות און ליין בכל שעות היממה. ישנם שיטות שונות ליצירת רווח במט”ח, מעבר למרווח שנוצר בעת המרת המט”ח מדולר לשקל או לפרנק שוויצרי. ניתן לייצר רווח ממצבי שוק שונים, מעליות מחירים וגם מירידתם (שורטים ולונגים) .
בשביל לסחור במט”ח בצורה נכונה חייבים להכיר את השוק, לדעת לנתח אותו ולהבין מגמות מדוייקות במטבעות שונים. כמו שניתן להרוויח סכומים גבוהים ניתן גם להפסיד אותם. סוחרים מקצועיים יודעים לחזות בצורה טובה מגמות צפויות של מטבעות חוץ. אך לא רק זאת, הם גם יודעים מה משפיע על ערך המטבע. כאשר ישנם מטבעות שמושפעות מערך חומרי גלם. לדוגמא, מעלייה או ירידה של ערך הזהב. בגדול, כמעט כל מטבע מושפעת במידה מסויימת מפוליטיקה, מצב ביטחוני, מדיני ומצב כלכלי.

 

שוק המט”ח טומן בחובו הזדמנויות לרווחים גבוהים. המרת מטח נכונה יכולה לייצר תשואה יפה, חשוב לדעת איזו מטבע לקנות ובמה כדאי להשקיע.

 

פלטפורמות למסחר במט”ח

 

ישנן פלטפורמות דיגיטליות שונות למסחר במטח, כדוגמת פלטפורמת .ATREAD חשוב לבדוק שזירת המסחר שנבחרה מפוקחת על ידי הרשות לניירות ערך. אך לפני שנכנסים לזירה יש לקחת בחשבון שמסחר עצמאי דורש ידע . כדי להבין איך זה עובד מומלץ להתאמן בתור התחלה בחשבון דמה. או הכי פשוט, לפנות לאיש מקצוע, ברוקר או יועץ השקעות בבנק.

 

חובת דיווח למס הכנסה

 

בישראל קיים חוק מס הכנסה שמחייב כל אזרח במדינה. ללא קשר למקום או למדינה בה נוצר הרווח. לכן, כל אזרח שסוחר ומרוויח, גם אם הרווח נוצר בחו”ל חלה עליו חובת דווח למס הכנסה בסוף שנה. הדיווח מתבצע על כל רווח ו\או הפסד ממסחר במט”ח.
על המשקיע במטבע חוץ חלה חובת דיווח שנתי למס הכנסה, כאשר שיעור המס על אגרות חוב עומד על 25% . החיוב במס חל רק כאשר מתממש הרווח. דהיינו, יש פדיון של כספים שנוצרו מרווח על האג”ח. מדובר במס בשיעור קבוע והוא חל על כל סכום שממומש, ללא תלות בגובה הסכום. במקרה של אג”ח לא קיימות מדרגות מס כמו במס הכנסה מעבודה. בסוף שנת המס ניתן להתקזז מול הפסדים שנגרמו מהרווח.

 

אופן הדיווח למס הכנסה

 

הגשת הדו”חות לרשויות המס, מתבצעות לרוב באמצעות יועץ המס או רואה החשבון של המשקיע. הדיווח הינו אחת לחצי שנה. דהיינו, עד ליום 31 ביולי ו-31 בינואר בכל שנה. הדיווח מתבצע בגין הרווחים שמומשו על אגרות החוב בששת החודשים שקדמו למועדים אלו .לאלו המשקיעים דרך בנק או ברוקר, את הניכוי במקור מבצעים הבנק או הברוקר מהרווחים שנפדו.

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי