1-700-700-655 חודש מתנה

טופס 102

כל הפרטים החשובים עם טופס 102

עצמאים רבים שואלים מה זה טופס 102 ומי חייב למלא ולהגיש אותו? הטופס מורכב משני טפסי דיווח חודשיים שעל המעסיק למלא, וטופס אחד מיועד לדיווח למס הכנסה והטופס השני מיועד לדיווח למוסד לביטוח לאומי. איך ממלאים את הטופס? מתי צריך למלא את הטופס? למי מגישים טופס 102? היועצים המנוסים של מערכת הנהלת חשבונות באינטרנט UCAN2 הכינו מדריך בנושא ועונים על כל השאלות הנפוצות שלכם.

 

מה זה טופס 102?

ובכן, אין עצמאי שמעסיק עובדים שאינו שואל מה זה טופס 102 ומתי עליו להגיש אותו ולמי. לכן, באופן כללי זהו טופס ייעודי המורכב למעשה משני טפסי דיווח שכל מעסיק נדרש למלא ולהגיש בזמן. הטופס מורכב מטופס דיווח (חודשי או דו חודשי) למס הכנסה ובו ממלאים פרטים על סך כל המשכורות והניכויים במקור שהעסק ביצע לאורך החודש. הטופס השני הוא טופס דיווח למוסד לביטוח לאומי ובו מפרטים את תשלום דמי הביטוח לעובדים שכירים בבית העסק. את הטופס יש להגיש עד ה-15 בחודש.

 

את מי הוא משמש?

הטופס הייעודי למס הכנסה מרכז את סך המשכורות ששולמו לעובדים באותו חודש וכולל פירוט של הניכוי במקור ששולם. המעסיק חייב בתשלום מס שכר נדרש לדווח על מס זה בטופס הייעודי. הדיווח למס הכנסה יכול להיות חודשי או דו חודשי, והמעסיק חייב להגיש את הטופס עד ה-15 בחודש למס הכנסה.

הטופס המוגש למוסד לביטוח לאומי מרכז את סך המשכורות, הניכויים וההפרשות לדמי ביטוח לאומי ולדמי ביטוח בריאות אשר שולמו באותו חודש. יש למלא ולהגיש טופס 102 לביטוח לאומי אחת לחודש, ומועד הדיווח הוא עד ה-15 בחודש בעבוד החודש הקודם. הטופס לביטוח לאומי יכול להיות מורכב מספר טפסים, ולכל קוד יש טופס שונה. יש אפשרות להגיש את הדוח ולשלם באופן מקוון באתר של המוסד לביטוח לאומי.

 

למי מוגש טופס 102?

כאמור, עצמאי המעסיק עובדים שכירים, כולל עצמאי שכיר, חייב להגיש בזמן את הטופס הייעודי למס הכנסה ולביטוח לאומי. איחור בהגשת הטופס עשוי לגרור קנסות. את הטופס משדרים באופן מקוון באתר ביטוח לאומי ובאתר של רשות המיסים, ויש אפשרות לדווח באמצעות מערכת הנהלת חשבונות מקוונת או תוכנת שכר.

כדי לסייע לכם אנחנו מצרפים פירוט קצר על קודי הדיווח הקיימים בטופס 102 לביטוח לאומי:

  • 01 – דוח שוטף.
  • 02 – דוח נוסף.
  • 03 – הפרשי שכר ותשלום נוסף.
  • 04 – הפרשת בגין תיאום דמי ביטוח.
  • 05 – דוח עבור אי העסקה.
  • 06 – הפרשים לתקופה העולה על שנה.
  • 07 – דוח הפרשים במינוס.
  • 08 – דוח מתוקן.
  • 083 – דוח מתוקן על דוח הפרשים.
  • 09 – סגירת תיק.
  • 12 – דוח לתשלום בלבד.

 

איך ממלאים אותו ומתי?

ניתן למלא ולהגיש את טופס 102 באופן מקוון או באופן ידני, ויש להגיש את הטופס עד ה-15 בחודש. את הטופס לביטוח לאומי ניתן למלא ידנית ולהגיש לפקיד מחלקת הגביה בסניף של המוסד לביטוח לאומי, אפשר להגיש את הטופס גם באתר של ביטוח לאומי (יש אפשרות לייבא את הקובץ מתוכנת שכר), וניתן לשדר את הטופס ישירות מתוכנת שכר או באמצעות מערכת ייצוג לקוחות על ידי מייצג של המעסיק כמו רואה חשבון או יועץ מס.

לאחר הגשת הדיווח יש לשלם את התשלום, וניתן לבצע העברה בנקאית, לשלם בכרטיס אשראי (יש מגבלה עד לסכום של 25,000 ₪) ולשלם באתר התשלומים. למידע נוסף על טופס 102 ולסיוע במילוי והפקת הטופס באמצעות מערכת הנהלת חשבונות באינטרנט – צרו קשר עם המומחים של UCAN2.

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי