1-700-700-655 חודש מתנה

הוצאות מוכרות לנהג מונית

נהגי מונית? כדאי שתקראו את זה

נהגי המוניות בישראל מתמודדים עם מציאות לא פשוטה, ההוצאות השוטפות שלהם גבוהות מאוד, וגם אם הם מחזיקים במונית מרצדס חדשה ומפוארת הדבר אינו מעיד על ההכנסה נטו שנשארת להם ביד בסוף החודש. לכן, מומלץ לדעת אילו הוצאות מוכרות לנהג מונית כדי להקטין את תשלומי המס למדינה ולשפר רווחיות. המומחים של UCAN2 הכינו מדריך בנושא הוצאות מוכרות לנהג מונית בישראל וכיצד לחשב אותן נכון.

 

כל הפרטים על הוצאות מוכרות לנהגי מוניות

רוב הישראלים משוכנעים כי נהג מונית בישראל מרוויח הרבה מאוד כסף. בפועל, המציאות רחוקה מכך מאחר ויש הוצאות רבות לכל נהגי המוניות בארץ. ראוי לציין כי נהג מונית נדרש לנהל עסק עצמאי לכל דבר, הוא חייב לשלם מע”מ, מיסים, דמי ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, להפריש כספים לפנסיה ובנוסף יש לו הוצאות שוטפות גבוהות מאוד כמו ביטוחים, דלק, שמנים, תיקונים וטיפולים לרכב, ביטוח על המונה, שטיפת רכב, תשלום עבור זכות ציבורית (או דמי שכירות לבעל הרישיון הירוק של המונית), תשלומי אגרה לכבישים מהירים (כביש 6, מנהרות הכרמל וכו’), חניה, תשלומים לתחנת מוניות או לאפליקציה ייעודית, הוצאות עבור הנהלת חשבונות ורואה חשבון, איתורן, כרטיסי ביקור, נייר למדפסת ודיו למונה ועוד.

רשות המיסים החליטה שיש הוצאות מוכרות לנהג מונית באופן מלא ויש הוצאות המוכרות באופן חלקי בלבד. כך לדוגמה, הוצאות אחזקת רכב מוכרות באופן חלקי לנהג מונית מאחר וזו הוצאה הקשורה לליבת הפעילות אצל נהגי מונית, ורשות המיסים מכירה גם במגוון רחב של הוצאות שוטפות לנהגי מוניות כמו הוצאות שיווק (כרטיסי ביקור, פרסום וכו’), ומכירים גם בפחת.

 

מה ההנחיות לאופן חישוב הוצאות רכב המותרות לגבי מוניות?

על פי תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות רכב), התשנ”ה-1995, ניתן לנכות הוצאות רכב לנהג מונית. הוצאות מוכרות לנהג מונית הן כל סוגי הביטוחים (ביטוח חובה, ביטוח מקיף, צד ג’ וביטוח שנתי למונה), אגרות נסיעה כמו כביש 6, הוצאות הקשורות לרישוי הרכב בשנת המס, דלק ושמנים, תיקוני רכב, אחזקת רכב שוטפת, חניה וכיוצא בזה.

כמו כן, לפי סעיף 21 לפקודת מס הכנסה ניתן להכיר בפחת של המונית. התקנות קובעות כי במקרה של רכב בסיווג 1M שסיווג המשנה שלו הוא מונית או אוטובוס ציבורי – יותרו בניכוי הוצאות החזקת רכב בניכוי שווי השימוש ברכב כפי שנקבע בתקנות שווי השימוש או לפי סכום בגובה עד 90% מהוצאות החזרת הרכב, לפי הגבוה ביניהם.

 

אילו הוצאות יש לנהגי מוניות שאין ברכב פרטי?

יש מגוון הוצאות שוטפות לנהגי מוניות והוצאות נוספות שאינן קיימות לעצמאי או לשכיר בעל רכב פרטי. לנהגי מוניות יש הוצאות שאין ברכב פרטי כמו ביטוח על המונה, דמי שכירות זכות ציבורית, מספר ירוק, רישיון הסעת נוסעים, סדרנות, עמלות שירותי סליקה ללקוחות המשלמים במונית באמצעות כרטיס אשראי, הוצאות הנהלת חשבונות וייעוץ של רואה חשבון, הוצאות משפטיות ועוד.

 

ייעוץ או הנהלת חשבונות לנהגי מונית

לאחר שהבנו כי החיים של נהגי המונית בישראל אינם פשוטים, מומלץ לכל נהג מונית עצמאי או שכיר להתנהל כחוק, לדווח על הכנסותיו, לקזז הוצאות מוכרות לנהג מונית כדי להפחית את חבות המס וחשוב לנהל ספרים בצורה נכונה ולגיטימית. כדאי לדעת כי ברשות המיסים בודקים את נהגי המונית באופן שוטף, בדרך כלל על ידי מפקחים סמויים.

לכן, כדי להימנע מבעיות עם רשות המיסים מומלץ להקפיד על ניהול הספרים בעזרת מערכת הנהלת חשבונות של UCAN2, המערכת המקוונת תומכת בהנהלת חשבונות חד ודו צדדית, היא מתממשקת למערכת להפקת חשבוניות דיגיטליות והיא מסייעת לנהג המונית לנהל את העסק שלו ולשפר רווחיות.

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי