1-700-700-655 חודש מתנה

רישיון עסק מזון

מה חשוב לדעת על רישיון עסק מזון?

הקמת עסק לפי חוק כוללת תהליכים בירוקרטים שונים. עסקים בתחום המזון נדרשים לתהליך מורכב עוד יותר: פתיחת תיקים, הגשת מסמכים, פיקוח, בקרת איכות, שמירה קפדנית על היגיינה – על מנת להפוך לעסק מורשה בתחום המזון יש לעבור מסלול בירוקרטי נפתל. מי צריך רישיון עסק מזון? מהו חוק רישוי עסקים? הכירו את שלבי התהליך להשגת רישיון לעסק מזון.

 

איזה עסק מזון צריך רישיון?

לפי חוק רישוי מזון לעסקים, בית אוכל הנדרש לקבל רישיון עסק מזון מוגדר כמקום הכנה או הגשה של מזון לצריכה באותו מקום או מחוץ לו. בתי אוכל לפי המפורט בצו הרישוי הנדרשים לקבלת רישיון עסק מזון הינם:

  • מסעדות, לרבות: משלוחי מזון והגשת משקאות אלכוהוליים (בתנאי שהעסק אינו עסק להגשת משקאות משכרים מעיקרו).
  • בתי קפה ומזנונים.
  • הכנת מזון מוכן לצריכה מחוץ למקום ההכנה.

 

האם גם דוכן צריך רישיון עסק?

רבים שואלים האם יש צורך בקבלת רישיון עסק דוכן מזון. דוכני מזון מוגדרים לפי חוק רישוי עסקים מזון כרוכלות מזון והם נדרשים לרישיון עסק דוכן מזון בדומה לעסקים נוספים בתחום. גורמי הרישוי הקשורים ברישיון הם משטרת ישראל ומשרד הבריאות. לפי הרפורמה שנכנסה לתוקפה ב-2014 הוסרה משטרת ישראל מרשימת גופי הרישוי הנדרשים לצורך קבלת רישיון עסק מזון. כעת גורם הרישוי היחיד מולו יעמוד בעל דוכן מזון לצורך קבלת רישיון עסק דוכן מזון הינו משרד הבריאות.

 

האם עסק מזון מהבית צריך רישיון עסק?

חשוב לדעת שכל עסק גם במסגרת ביתית חייב בקבלת רישיון עסק מהבית. קבלת רישיון עסק מהבית לענייני מזון עשויה להיות מורכבת יותר, כיוון שרוב המקרים בית פרטי לא יוכל לעמוד בתקנות. עבודה בלא קבלת רישיון עסק מהבית תיחשב כעבירה פלילית. חשוב ליצור קשר עם משרד הבריאות למציאת פתרונות יצירתיים להסדר רישיון עסק מזון ביתי.

 

הכירו את חוק רישוי עסקים

בשנת 1968 נחקק חוק רישוי עסקים ומאז אכיפתו נעשית בכל אזורי הארץ. הרשויות המוניציפאליות מכילות אגף רישוי עסקים שבאחריותו טיפול ואישור תהליכי הוצאת רישיון לעסקים משלל היבטי התהליך.

מטרת החוק הינו הגנת הציבור מבחינה בריאותית וכן הגנת הסביבה.

ניתן להגביל עסקים בעמידה בתקנים על פי חוק על מנת למנוע נזקי סיבה וסכנה לשלום הציבור.

עסק המתנהל שלא על פי תקני הרישיון מועמד לסגירה. נהלי החוק מסייעים בשמירה על פעילות תקינה ונורמות חברתיות.

 

למי פונים לקבל רישיון עסק מזון?

בשלב הראשון עוסק פטור או עוסק מורשה נדרש לפנות למחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית הרלוונטית. יש לבדוק האם ניתן לפתוח עסק מזון בשטח המיועד לשכירות או רכישה. בשלב הבא יידרש מבקש הרישיון להגיש טפסים המתאימים לסוג העסק. הנתונים השונים יעברו ביקורות של מספר גורמים במחלקת הרישוי.

בבקשת רישיון עסק לפתיחת עסק מזון כעוסק מורשה או עוסק פטור יש לצרף תוכנית שנערכה על יד אדריכל/מהנדס/הנדסאי. התוכנית תכלול את פרטי סוג העסק, שטח העסק וחלקיו: מטבח, אזורי הגשה, מקום ישיבה, אזור השירותים ושירותי הנכים, חצר, מרפסת ועוד).

התוכנית תכיל גם את המכשירים השימושיים בעסק לרבות: מטחנת מזון, פורס מזון ומכשירים תעשייתיים נוספים. בנוסף, יפורטו המקררים הנמצאים בשימוש, תנורים, ארונות אחסון וכן שטחי פריקה וטעינה של סחורה לצורך הכנת המזון.

החברה תיבדק לצורך הרישיון בהתאם לקריטריוני תברואה שונים לצורך שמירה על בטיחות צריכת המזון.

 

Ucan2 מציעה לעסקים וחברות להתקדם עם מערכת ניהול חשבונות עצמי אונליין בשילוב ליווי מקצועי. המערכת כוללת: בדיקת תנועות של הלקוח, תוכנת הנהלת חשבונות, מנהל חשבונות אישי, עריכת תלושי שכר, שירותי ראיית חשבון, הגשת דוחות שנתיים וכל מה שיהפוך את ניהול עסק המזון שלכם לקל, מהיר וחסכוני.

לקבלת הסבר ופרטים מיועץ מקצועי