אנחנו מזמינים אותך להרשם או לפנות אלינו כדי להתרשם בעצמך משירותי המשרד והנהלת החשבונות הממוחשבת שלנו הכוללת שימוש בתוכנה לניהול חשבונות בשיטה הכפולה.
מאת: יורם שיפר
לקוחות רבים מעוניינים לשלם למוצרים ושירותים שונים באמצעות צ’קים דחויים. בעל העסק מעוניין לבצע את העסקה והוא מעניק אשראי ללקוחותיו, אך אם התזרים שלו לחוץ, ברצונו לממש את הצ’קים הדחויים ולקבל את התמורה ללא דיחוי. לכן, באפשרותו להציע ללקוחות לשלם בצ’קים דחויים, את הצ’קים הוא מקבל מראש מהלקוח ובאפשרותו לבצע ניכיון צ’קים כדי לקבל את הכסף ביד או בהעברה לחשבון הבנק, בתמורה לריבית ועמלה הנקבעות מראש.
ראוי לציין כי עסקים רבים מתקשים לגבות בזמן כסף מהלקוחות, הם נקלעים לתזרים מזומנים בעייתי בגלל הגבייה והאשראי שעליהם לספק ללקוחות, ובעיית ההון החוזר גורמת להם לקשיים רבים בניהול השוטף של העסק, ובעיקר בתשלום לספקים ולעובדים. כדי לשמור על תזרים מזומנים חיובי ולעמוד בהתחייבויות כלפי הספקים, העובדים והרשויות השונות, חשוב, להימנע ממלאי עומד במחסן, וכדאי לדחות תשלום לספקים או לשפר את האשראי מהם. אחת האפשרויות היא לבצע ניכיון צ’קים כדי לשפר מיד את תזרים המזומנים ולעמוד בהתחייבויות השונות של העסק.
ניכיון צ’קים הוא שירות פיננסי הניתן על ידי בנקים וחברות מימון הפועלות בהיתר משרד האוצר. התועלת בניכיון צ’קים היא משמעותית ובאה לידי ביטוי בדרכים הבאות:
שיפור מיידי של תזרים המזומנים בעסק.
ניתן לממש את הצ’ק הדחוי ולקבל מזומן ביד.
אין צורך לרדוף אחרי לקוחות כדי לקבל תשלומים.
אפשר להציע ללקוחות תנאי תשלום נוחים באמצעות צ’קים דחויים.
שליטה נוחה על תזרים המוזמנים ומעקב נוח אחר ניכיון הצ’קים.
באופן כללי, בעל העסק גובה מהלקוח צ’קים דחויים בגין עסקה מסוימת, את הצ’קים הוא מעביר לחברת המימון או לבנק. חברת המימון בודקת את תקינות הצ’קים הדחויים ומבצעת בדיקות שונות כדי להבטיח את כספה ולוודא שיש לצ’קים כיסוי. חברת המימון מסכמת עם בעל העסק מהי הריבית והעמלה לניכוי ממימוש הצ’קים ותשלום המזומן לבעל העסק, וניתן לקבל את הכסף ביד או באמצעות העברה לחשבון הבנק בתשלום אחד.
לשירות ניכיון צ’קים יש יתרונות רבים עבור עסקים קטנים, בינוניים וגדולים. בעל העסק מוסר את הצ’קים הדחויים שהתקבלו מהלקוחות כדי לקבל את הערך המהוון בניכוי עמלה. כדאי לדעת כי מקובל לגבות מהעסקים הנעזרים בניכיון צ’קים ריבית ועמלה בגין הפקדת הצ’קים, בהפקדה אחת ניתן להפקיד הרבה צ’קים.
מאחר והאחריות לא עוברת לצד שמקבל את הצ’קים יש להקפיד על רישום נכון בהנהלת החשבונות, והחוב של הלקוח חייב להירשם במאזן, אך פקודת היומן מעט מבלבלת. בפעולת הניכיון העסק מוכר את החוב של הלקוח לגוף צד שלישי, לכן זו מעין הלוואה שהעסק מקבל מחברת המימון העתידה לגבות את החוב. יש לרשום ביומן את קרן ההלוואה, שיעור הריבית אותה משלמים מראש וזכות ההלוואה בגין ניכיון הצ’ק. בגלל המבנה של תוכנת הנהלת החשבונות יש להוסיף פקודת יומן נוספת כדי להתאים את היתרה של הלקוח מול ההלוואה הקיימת לחברת המימון המבצעת את ניכיון הצ’קים.
אגב, גם העמלה שהעסק משלם בגין ניכיון הצ’קים היא הוצאה מוכרת לכן חשוב לקבל חשבונית מס מחברת המימון ולהוסיף את העלות להוצאות העסק.
נכתב ע”י:
יורם שיפר – רו”ח, מבעלי משרד רו”ח זיו, שיפר ושות’,
יזם אינטרנט בלתי נלאה, מפתח המערכת UCAN2
ועוד כמה וכמה מערכות אחרות שנועדו לעזור לבעלי עסקים לעוף אל עבר הזריחה.
הוא גם מנגן על חצוצרה, מופיע עם תזמורת כלי הנשיפה כלים שלובים ובסך הכל ממש שמח בחלקו.