אנחנו מזמינים אותך להרשם או לפנות אלינו כדי להתרשם בעצמך משירותי המשרד והנהלת החשבונות הממוחשבת שלנו הכוללת שימוש בתוכנה לניהול חשבונות בשיטה הכפולה.
מהו טופס 867? מה ההבדל בין טופס 867 לשכירים ולעצמאים? איפה משיגים את הטופס הייעודי? מה התפקיד של הבנק בנושא הטופס? האם ניתן להגיש את הטופס בלבד או שחייבים לצרף אותו אל דו”ח שנתי המוגש לרשות המיסים והאם יש לצרף מסמכים וטפסים נוספים? המומחים של מערכת הנהלת חשבונות באינטרנט UCAN2 הכינו עבורכם מדריך בנושא.
באופן כללי, טופס 867 הוא מסמך המפרט את הרווחים וההפסדים מפיקדונות בבנקים, רווחים שהופקו מניירות ערך, דיבידנדים וריביות מניירות ערך, ופירוט תשלומי המיסים שנוכו מהחשבון באותה שנת מס. הטופס הייעודי מפרט את ניכויי המס במקור ששולמו מתוך רווחי הון מניירות ערך סחירים, ועל פי חוק הבנקים ובתי ההשקעות חייבים לנכות מס מכל הרווחים שהופקו בשנת המס, לכן הם מעבירים את הרווחים שהופקו בשוק ההון לאחר קיזוז מס בגובה של 25%.
כדי להבין מה החשיבות של טופס 867 הסבר מפורט של רואה החשבון או יועץ המס יכול לסייע לנישומים להבין כיצד מילוי הטופס יכול לסייע להם לקבל לא מעט כסף בחברת מרשות המיסים. הטופס כולל פירוט של ניכויי המס במקור מרווחי הון ובנוסף הוא כולל פירוט של הפסדים ברי קיזוז, וכך ניתן לקזז את ההפסדים שנוצרו בשנת המס מתוך הרווחים, אך חשוב לזכור כי הקיזוז אינה מבוצע באופן אוטומטי ויש לקבל אישור מקדים מרשויות המס בישראל.
עצמאים מגישים את הטופס כחלק בלתי נפרד מחובתם למלא ולהגיש דו”ח שנתי למס הכנסה, את הדוח השנתי מכינים לרוב בעזרת סיוע של רואה חשבון או יועץ מס, ואנשי המקצוע יכולים למלא ולהגיש גם את טופס 867, ויש סיכוי סביר למי שפעיל בשוק ההון לקבל החזרי מס ולקבל סכום נאה לאחר הגשת הטופס.
כדאי לדעת כי שכירים אינם חייבים למלא ולהגיש את הטופס לכן רבים מהם אינם מודעים לכך שיש באפשרותם לקבל החזרי מס, והסכום עשוי להיות גבוה. לכן מומלץ לשכירים המבצעים פעילות בשוק ההון להגיש טופס 867 כדי להקטין את חבות המס שעליהם לשלם.
לאחר שקיבלנו על טופס 867 הסבר כללי והבנו למה הוא משמש, חשוב להדגיש כי הטופס מהווה אישור ניכוי מס במקור, והמסמך מפרט את הרווחים וההפסדים מפיקדונות בבנקים, ניירות ערך, דיבידנדים וריבית מניירות ערך. חשוב לזכור כי הטופס כולל פירוט של המס שנוכה מהחשבון במהלך אותה שנת מס.
בתוך כך, הניכוי שנעשה במהלך שנת המס לרוב אינו מתייחס להפסדים שהיו בחשבון באותה השנה או בהפסדים שנגרמו לנישום בשנים קודמות. לכן, נישום שיש לו תיק פעיל בשוק ההון יכול להגיש את הטופס ולקבל החזרי מס, ולא פעם ההחזר הכספי גבוה וכדאי לנצל זאת.
באפשרותכם להשיג את טופס 867 באמצעות כניסה לאזור האישי באתר של הבנק או באתר של חבר הבורסה, אפשר גם לפנות למוקד השירות של הבנק או חבר הבורסה. רוב הבנקים בישראל, כמו גם מרבית בתי ההשקעות, מפיקים את הטופס הייעודי לאישור ניכוי מס במקור על רווחי הון מניירות ערך בבורסה בתחילת חודש אפריל, כלומר בתחילת שנת המס החדשה.
חלק מהבנקים ובתי ההשקעות שולחים את הטופס ישירות ללקוחות הפרטיים והעסקיים שלהם, אך הדרך היעילה והמהירה ביותר להשגת טופס 867 היא באמצעות האזור האישי באתר של הגוף הפיננסי. בדרך כלל ניתן למצוא את הטופס תחת הקטגוריה של אישורים וטפסים באתר האינטרנט, וניתן להשיג את הטופס החל מסוף חודש מרץ של שנת המס העוקבת, כלומר מספר חודשים לפני שצריך לשלוח דו”ח שנתי למס הכנסה.
חשוב לציין כי עובדים שכירים לא חייבים להגיש את הטופס אך מסיבה זו הם עשויים שלא לדעת כי הם זכאים להחזר מס שעשוי להיות גבוה. לכן כדאי לשכירים הפעילים בשוק ההון ויש להם הכנסה גבוהה יחסית, להתייעץ עם רואה חשבון מוסמך ולבצע תכנון מס לגיטימי שיכול להביא לחיסכון משמעותי בחבות המס שלהם בגלל פעילותם בבורסה לניירות ערך. אגב, שכירים יכולים למלא טופס מקוצר שנקרא טופס 135, זהו דין וחשבון שנתי מקוצר, ויש לצרף את המסמך לטופס הבקשה לקבלת החזר מס.
עצמאים חייבים להגיש את טופס 867 הכלול בדוח השנתי, לכן מילוי והגשת הטופס והדוח השנתי יבוצע לרוב על ידי רואה חשבון של העסק, אפשר להגיש את המסמכים והדוחות גם בעזרת יועץ מס.
החוק בישראל מחייב את הבנקים המסחריים לנכות מס במקור מהלקוחות שלהם, והבנקים מנכים מס במקור בשיעור של 25% (בדרך כלל) מהרווח הריאלי שנוצר בעקבות הפעילות בשוק ההון של הלקוח. לאחר ניכוי המס במקור מרווחי הפעילות בשוק ההון הבנקים מעבירים את הרווח שנותר לחשבון של הלקוח.
הבנקים מאפשרים ללקוחות להפיק את הטופס ישירות באזור האישי באתר של הבנק, והטופס הנ”ל חשוב מאוד עבור הנישומים מאחר שלא פעם יש שני חשבונות בנק נפרדים או שהנישום מחזיק חשבון המנוהל על ידי בנק מסוים וחשבון נוסף המנוהל על ידי ברוקר או בית השקעות, ואין סנכרון בין החשבונות השונים לכן אם צוברים הפסדים כתוצאה מהפעילות בשוק ההון ובמצב שיש הפסדים המועברים משנים קודמות, חשוב להפיק את הטופס כדי לקבל החזר מס.
החל משנת המס 2021, טופס 867 לחברות ותאגידים לא כולל יותר נתונים על רווחים ו/או הפסדים מפעילות בניירות ערך, וחברות ותאגידים יכולים להשיג את הטופס באמצעות פנייה לסניף הבנק דרכו מתנהלת הפעילות.
יש להגיש טופס 867 יחד עם דו”ח שנתי ודוח רווח והפסד לרשות המיסים. שכירים יכולים למלא ולהגיש טופס 135 מקוצר.
המדריך באדיבות המומחים של מערכת UCAN2. למידע נוסף ולשאלות בנושא אנא צרו איתנו קשר עוד היום!