אנחנו מזמינים אותך להרשם או לפנות אלינו כדי להתרשם בעצמך משירותי המשרד והנהלת החשבונות הממוחשבת שלנו הכוללת שימוש בתוכנה לניהול חשבונות בשיטה הכפולה.
מהו טופס 1324? מי צריך למלא את הטופס? האם כל העסקים חייבים להגיש את נספח ד’ לצורך דיווח הכנסות מחוץ לישראל במסגרת הדוח השנתי למס הכנסה? האם חובת הדיווח על הכנסות שצמחו בחו”ל חלה רק עצמאים או גם על שכירים בעלי הכנסה גבוהה? מדוע חשוב להיעזר ברואה חשבון או ביועץ מס כדי למלא ולהגיש את נספח ד’ מס הכנסה, לרבות מילוי הצהרת הון? המומחים של UCAN2 הכינו מדריך בנושא.
פקודת המס מחייבת כל עצמאי לדווח על הכנסותיו בכל שנה, וגם חלק מהשכירים בעלי ההכנסה הגבוהה נדרשים למלא ולהגיש דוח שנתי למס הכנסה. כדי לדווח על ההכנסות במהלך שנת המס יש למלא טופס 1301 (דוח שנתי למס הכנסה), ואם היו לעצמאי (או לשכיר) הכנסות שהופקו בחו”ל עליו למלא טופס 1324.
יש לדווח על הכנסות שצמחו והופקו בחו”ל באמצעות מילוי נספח ד’, כלומר מילוי טופס 1324. את הטופס ניתן להוריד ישירות מאתר רשות המיסים. חשוב להקפיד על מילוי נכון ומדויק ובהתאם להוראות מס הכנסה.
במסגרת מילוי הדוח השנתי למס הכנסה יש הקפיד על דיווח על הכנסות שמקורן בחו”ל, לכן כל עצמאי וחלק מהשכירים שיש להם הכנסות מפעילות בחו”ל נדרשים להצהיר על ההכנסות ולדווח באמצעות מילוי נספח ד מס הכנסה. הדיווח מאפשר לרשויות המס לחשב ולגבות מס בגין הפעילות וההכנסות שצמחו בחו”ל, תוך התייחסות לאמנות המס בין ישראל למדינה שבה צמחו ההכנסות של הנישום.
אם הנישום שילם מס זר, כלומר הוא שילם מס בגין הפעילות וההכנסות שלו במדינה הזרה, הוא עשוי להיות פטור מתשלום מס בישראל בגין ההכנסות שלו בחו”ל. מס זר הוא למעשה המס שהנישום שילם במדינה זרה בגין הכנסותיו שהופקו בה, לרבות רווחים מנכסי מקרקעין ונדל”ן.
הסעיפים שקובעים האם הנישום זכאי לקבל זיכוי ממס הכנסה בעקבות תשלום מס זר הם סעיפים 199 – 210 בפקודת מס הכנסה. לפי הפקודה הנישום יקבל זיכוי רק אם ההכנסה שלו חייבת במס במדינת ישראל ובמדינה הזרה שבה ההכנסה צמחה.
מאחר שמדינת ישראל חתמה במרוצת השנים על עשרות אמנות מס עם מדינות זרות ברחבי העולם, ובהן ארצות הברית, אנגליה, צרפת, בלגיה והולנד, הנישום רשאי להחליט היכן לשלם את המס בגין הכנסותיו שהופקו בחו”ל, ויש להיעזר ברואה חשבון או ביועץ מס כדי לפעול נכון ולהקטין את חבות המס.
נישום החייב בהגשת דוח שנתי חייב לדווח על הכנסותיו שצמחו והופקו בחו”ל, לכן אם היו לו הכנסות מחו”ל עליו למלא נספח ד’ במסגרת הדוח השנתי.
יש לרשום את ההכנסות שהופקו בחו”ל בשיטת סלים ועל פי קבוצות מוגדרות מראש. נספח ד מס הכנסה כולל גם שדות שבהן הנישום נדרש למלא את שיעור המס שהוא שילם במדינה הזרה בגין הכנסותיו, וזאת לפי האישור השנתי שהוא קיבל מרשויות המס באותה מדינה זרה.
חשוב לדעת כי יש אפשרות להשתמש בזיכוי מס הכנסה רק אם ההכנסות הופקו במדינה זרה, ורק תוך 24 חודשים מתום שנת המס בגינה התקבל הזיכוי. את הזיכוי יקבל רק נישום שהוא תושב ישראל בשנת המס.
כל עסק שיש לו הכנסות שהופקו בחו”ל חייב למלא ולהגיש דיווח על הכנסות שמקורן במדינה זרה, במסגרת מילוי נספח ד מס הכנסה, בעת הגשת הדוח השנתי. החישוב הוא מורכב ויש להתייחס גם להיבטי המיסוי החלים בגין אמנות המס עליהן ישראל חתמה עם מדינות זרות, לכן אין לוותר על ייעוץ מקצועי.
למידע נוסף בנושא טופס 1324 הנכם מוזמנים לפנות למומחים של מערכת UCAN2.