אנחנו מזמינים אותך להרשם או לפנות אלינו כדי להתרשם בעצמך משירותי המשרד והנהלת החשבונות הממוחשבת שלנו הכוללת שימוש בתוכנה לניהול חשבונות בשיטה הכפולה.
סעיף 17 לפקודת מס הכנסה קובע כי הוצאות אשר העסק הוציא לצורך ייצור הכנסה יהיו מוכרות כהוצאה, לכן הן מותרות בניכוי. הנושא של הוצאות מוכרות יוצר לא מעט בלבול בקרב עוסקים ועצמאים, לכן חשוב לזכור כי הוצאה המותרת בניכוי היא הוצאה המשתלבת בתהליך ובמבנה של המקור להפקת ההכנסה בבית העסק, על כן היא מהווה חלק בלתי נפרד ממנו, כלומר זו הוצאה העומדת במבחן האינצידנטליות.
כדאי לדעת כי עד שנת 2000 החוק הכיר רק בניכוי הוצאות רכב על פי התנאים וההגבלות שנקבעו בתקנות אלה, ובתקנות הישנות לא הייתה התייחסות לניכוי הוצאות חניה כהוצאה מוכרת לבית העסק, בין אם עבור עוסק מורשה או עוסק פטור ובין אם עבור חברה בע”מ. ב-5 בינואר 2000 הוחלט לאשר בוועדת הכספים של הכנסת את התיקון לתקנות מס הכנסה. התקנות החדשות כוללות התייחסות לניכוי הוצאות חניה כהוצאה מוכרת הן במקום העיסוק והן במקומות שאינם במקום העיסוק או בסמוך אליו.
החל מיום 1.1.2000 הוצאות חניה שאינן במקום העיסוק הקבוע או בסמוך אליו ייחשבו כהוצאות החזקת רכב, כלומר אלו הוצאות שחלות עליהן תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות רכב), התשנ”ה-1995. התיקון שאושר על ידי ועדת הכספים נועד להסדיר את הנושא של הוצאות החניה, מאחר והתקנות שהיו קיימות עד אז לא התירו הוצאה זו, ולמעשה עצמאים יכלו לדווח רק על הוצאות חניה בסמוך למקום העיסוק.
המשמעות של התיקון הינה:
בתקנות החדשות הוסיפו והגדירו את המושג “מקום עיסוק” כמקום שבו הנישום מנהל באורח קבע את עיסוקו. לכן, כיום הכלל המנחה בנושא הוצאה מוכרת על חניה הוא כי הוצאות חניה יותרו בניכוי כהוצאות לאחזקת רכב וזאת לפי תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות רכב), התשנ”ה-1995. על פי האמור לעיל, ניתן לנכות את החלק היחסי של הוצאות החניה שרואים בהן כמתייחסות לעיסוק של הנישום. החלק המותר בניכוי הוא סך ההוצאות חלקי מספר הקילומטרים השנתי, כפול מספר הקילומטרים העודף אשר עולה על 9,900 ק”מ או 25% מהוצאות אחזקת הרכב, לפי הגבוה מבניהם.
הוצאות אחזקת רכב מותרות בניכוי על פי סעיף 17 לפקודת מס הכנסה, מאחר שאלו הוצאות שהוצאו לצורך ייצור הכנסה. הוצאות אחזקת רכב על פי הפקודה כוללות בין היתר הוצאות כגון: ביטוח חובה, ביטוח מקיף, ביטוח צד ג’, הוצאות דלק, תיקונים לרכב, תשלום עבור השימוש בכביש 6, הוצאות חניה מזדמנות. תקנות המס קבועות כי הוצאות חניה ליד המשרד, כלומר ליד מקום העיסוק הקבוע, יוכרו כהוצאה המותרת בניכוי. באופן כללי, הוצאות אחזקת רכב מוכרות רק בחלקן מאחר שהן מהוות הוצאה מעורבת, לכן במס הכנסה מכירים ב-45% אצל יחיד.
חשוב לציין כי גם הוצאות חניה ללקוחות הן הוצאות המוכרות במלואן אם הנישום שוכר מקום חניה עבור לקוחות העסק. מומלץ לפנות לרואה חשבון לצורך ייעוץ בנושא הוצאות חניה כהוצאה מוכרת, ויש לדווח נכון על הוצאה מוכרת על חניה כדי שההוצאה תותר.